Ο πρωταγωνιστής αυτής της ιστορίας γεννιέται στο χωριό Κολχικό του Δ. Λαγκαδά και η ιστορία του θυμίζει μυθιστόρημα. Πρόκειται για τη πραγματική ζωή του κ. Στυλιανού Παρχαρίδη. Αυτοδημιούργητος κατάφερε από το μηδέν να γίνει ένας ισχυρός επιχειρηματίας.

Ο πατέρας του Μιχάλης, ποντιακής καταγωγής, διατηρούσε στο χωριό μαγαζί με υαλικά-ψιλικά και πώληση παραδοσιακού παγωτού. Βοηθάει τον πατέρα του αλλά δε μπορεί να φανταστεί τη ζωή του εκεί ούτε και να συμβιβαστεί. Το χωρίο δεν τον χωράει, θέλει να φύγει, να γνωρίσει τον κόσμο και επειδή καλοί γονείς μπορούν να χαρακτηριστούν και αυτοί οι οποίοι δίνουν στα παιδιά τους ρίζες και φτερά, τον εγγράφουν στη Τεχνική Σχολή Δημόκριτος στη Θεσσαλονίκη. Στη συνέχεια πηγαίνει στο Εμπορικό Ναυτικό ως Μηχανικός. Μέσα στη ψυχή του όμως έχει κρύψει το όνειρό του να γίνει μάγειρας. Δεν αντέχει, ξεκλέβει χρόνο και χώνεται στο μαγειρείο, παρακολουθεί τον μάγειρα και δείχνει προθυμία να τον βοηθήσει.

Η ζωή για να σου δώσει πρέπει να έχεις αξίες και αρχές. Κάτι που σίγουρα ο κ. Στέλιος είχε.

Γυρίζει όλη τη Μεσόγειο, πηγαίνει στην Ινδία 2 χρόνια 1 μήνα και 5 ημέρες. Κάποια στιγμή ξεγλιστράει και βρίσκεται με έναν φίλο του στη Σικελία. Εκεί βρίσκουν το Ελληνικό lobby. Για 2,5 μήνες τους παρέχουν στέγη και εργάζεται για ένα πακέτο τσιγάρα και φαγητό. Άραγε πού; Μα σε μια παραδοσιακή πιτσαρία. Εκεί το αφεντικό διακρίνει στο βλέμμα του τη δίψα του για δουλειά και στη συνέχεια την ικανότητά του και του δείχνει τα μυστικά της πίτσας. Είναι η στιγμή που η αφή γιορτάζει με το άγγιγμα του αλευριού.

Επιστρέφει 18 ετών στη πατρίδα του για να υπηρετήσει στον Ελληνικό Στρατό για 32 μήνες ως υπεύθυνος τροφοδοσίας. Έχει όμως υποψιαστεί πως τη μαγειρική δεν θα του τη μάθουν οι σχολές αλλά τα ταξίδια, τα εστιατόρια του κόσμου, το διάβασμα, η ενημέρωση, η πολλή δουλειά και ο πειραματισμός. Έτσι, μετά την απόλυσή του από τον Ελληνικό Στρατό, φεύγει για τη Σαουδική Αραβία σε καράβι επιβατικό για 6 μήνες, στα Διυλιστήρια του Λάτση, ως εργάτης στην παραγωγή ψωμιού. Φροντίζουν να βγάζουν καθημερινή παραγωγή 5.000 ψωμάκια για να καλύψουν τις ανάγκες 2.500 ατόμων. Παράλληλα ξεκλέβει χρόνο για να μελετήσει και να μάθει τη Σουηδική γλώσσα, με σκοπό να καταφέρει να πάει στην Σουηδία.

Με το που φτάνει στη Σουηδία, κατευθείαν χρησιμοποιεί ένα από τα δυνατά του όπλα, είναι η κοινωνικότητα του. Κάνει λοιπόν δημόσιες σχέσεις και ¨τρουπώνει ¨στη γνωστή Pizza Di Spagna , εκεί ξεδιπλώνει όλο του το ταλέντο, δουλεύει πολλές ώρες και το αποτέλεσμα ενθουσιάζει τους πάντες.

Θεωρεί πως η ζωή αποδεικνύει καθημερινά σε όσους έχουν παλέψει και σε όσους δεν έχουν εγκαταλείψει τα όνειρα τους πως τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο και πως τα όνειρα δεν είναι για τους λίγους. Έτσι 23 ετών αποφασίζει να γυρίσει πίσω στην Ελλάδα και να ιδρύσει πλέον τη δική του επιχείρηση. Πού αλλού? Μα φυσικά στην όμορφη Θεσσαλονίκη στην οδό Σοφούλη και αντικείμενο δραστηριότητας πιτσαρία με την επωνυμία Pizza Di Spagna.

Το κατάστημα του, που προσέφερε φρέσκια πίτσα έχει γίνει γνωστό για τις ουρές των πελατών που σχηματίζονταν σε αυτό για να βρούν ένα κενό τραπέζι.
Είχε καταφέρει να μετατρέψει το πρώτο του κατάστημα σε μια αυτοκρατορία της πίτσας, ενώ η ζωή του έχει αλλάξει ριζικά καταφέρνει να κερδίζει ένα αξιοπρεπές εισόδημα διευθύνοντας τη δική του επιχείρηση. Η φήμη του άρχισε να εξαπλώνεται παντού, το πελατολόγιο του απ΄όλη την Ελλάδα, ηθοποιοί, τραγουδιστές, ποδοσφαιριστές επισκέπτονται το μαγαζί του για να φάνε εξαιρετική πίτσα από τα χέρια του κ. Στέλιου, ο οποίος με πολύ αυστηρά επιλεγμένα συστατικά και μεράκι φρόντιζε να ικανοποιεί και τον πιο απαιτητικό πελάτη.

Ακολουθούν και άλλα μαγαζιά σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική έχει γίνει πλέον in προορισμός.
Η αγάπη του για τον τόπο καταγωγής του και για τον αθλητισμό τον οδηγούν ν΄ ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο. Διετέλεσε Πρόεδρος της ομάδας "Κεραυνός Κολχικού".

Είναι το 2009 που έρχεται η κρίση στη χώρα μας. Για τον κ. Στέλιο η κρίση είναι καλοδεχούμενη γιατί θεωρεί πως ο άνθρωπος απλά αλλάζει συνήθειες. Έτσι λοιπόν αποφασίζει να κάνει παύση εργασιών σε όλες αυτές τις δραστηριότητες. Επιστρέφει στο χωριό του και λειτουργεί έναν φούρνο «στολίδι» για την περιοχή.

Είναι γνωστή η ρήση: «Πίσω από κάθε επιτυχημένο άντρα, κρύβεται μια δυναμική γυναίκα» αλλά ιδιαίτερα όταν αυτή στέκεται δίπλα του σαν σύμμαχος. Δίπλα του σε κάθε νέα του προσπάθεια η κα Μαρία τον συμβούλευε και άκουγε πάντοτε τις τυχόν ανησυχίες του. Μια γυναίκα συνειδητοποιημένη, συγκροτημένη, με ιδιαίτερη προσωπικότητα. Μαζί απέκτησαν δύο παιδιά, το Μιχάλη και το Γιώργο, οι οποίοι ασχολούνται με τη παραγωγή λουκουμάδων στη περιοχή της Καλαμαριάς.

Στον φούρνο–αρτοζαχαροπλαστείο «Άρτος Παρχαρίδης», θα βρείτε όλα τα είδη αρτοποιϊας, πλούσιες ποικιλίες ψωμιού, κουλούρια, μπισκότα, κριτσίνια, βουτήματα, γλυκά, παγωτά και πολλά άλλα αρτοσκευάσματα ειδικής διατροφικής αξίας.